Opplev Røros – kun 20 minutter fra hyttefeltet

Gruvebyen Røros tiltrekker seg rundt én million besøkende i året, i følge regjeringen.no – og det er ikke så vanskelig å forstå hvorfor! På Røros kan du nemlig oppleve noe av det beste Norge har å by på av lokalmat, sjarm, verdensarv, natur og kultur.

Et levende museum

Røros er faktisk en av Europas eldste byer med trehusbebyggelse, hvilket er grunnen til at den er å finne på UNESCOS verdensarvliste. En av de mest populære bygningene er Røros kirke, også kalt «Bergstadens Ziir».

I 1644 ble den første kobberåren funnet i området, hvilket la grunnlaget for å kunne bli en av Norges viktigste gruvebyer. Olavsgruva er kjent som den siste gruva i drift, og står klar som en del av Rørosmuseet til å ta imot deg som besøkende.

Kjente nasjonale arrangementer

På Røros arrangeres også Femundsløpet og Rørosmartnan årlig, for ikke å glemme det populære julemarkedet med ekte vinter og en helt unik stemning. Perfekte anledninger for deg som hytteeier i Jakobsåsen til å vise familie og venner noe av det mest særegne og vakre i regionen.

Lokal mat og drikke

Bergstaden gir deg også ypperste klasse når det gjelder lokale spesialiteter innenfor mat og drikke. Både skjørost, pjalt, reinsdyrkjøtt eller rakfisk er vel verdt en smaksprøve – for å nevne noe! Flere utsalg og lokale gårder selger en vidt spekter av slike produkter slik at du også kan nyte det du liker hjemme.

Et bærekraftig reisemål

Destinasjonen har forpliktet seg til å jobbe aktivt for å redusere de negative påvirkningene turismen kan ha, og samtidig forsøke å styrke de positive innvirkningene.

Vi vil anbefale at du besøker både Visit Røros og Østerdalen og Visit Norway for å få flere gode tips til hva du kan se og oppleve på Røros. Da blir planleggingsprosessen litt bedre - og besøket likeså!Hyttefeltet der sola alltid skinner