Hvor mye koster en ferdighytte?

Det finnes ikke et universelt svar på hvor mye en nøkkelferdig hytte koster. Prisen kan variere fra hyttemodell til hyttemodell, men her skal vi forsøke og gi deg et konkret svar.

Hva er en nøkkelferdig hytte?

Vi burde kanskje begynne med å snakke om hva som faktisk er en nøkkelferdig hytte og hva du får om du velger en slik hytte.

Hva som er inkludert i en nøkkelferdig hytte:

Som navnet sier er en nøkkelferdig hytte fiks ferdig. Du får nøkkelen i hånda når hytta er klar til innflytning. Alt av råbygg, gulv, vegger, tak, elektroinstallasjoner, baderomsinstallasjoner og mer er gjort for deg. 

For deg som bor langt unna der hytta settes opp kan dette være den beste løsningen. For de som liker å arbeide litt selv så kan man velge for eksempel byggesett eller elektroklar.

Hva som ikke er inkludert i en nøkkelferdig hytte:

Grunnarbeid er vanligvis ikke inkludert når du titter på prisen på en nøkkelferdig hytte på ulike hytteleverandører. Grunnarbeidet må du ta deg av selv eller finne en entreprenør som kan gjøre det for deg. 

Noen bedrifter bygger både hytter og har egne folk til å gjøre grunnarbeidet. Et eksempel på dette er Røros Entreprenør med sin Dialoghytte.

Møbler er en annen ting som ikke er inkludert i prisen. Som regel er hvitevarer med, men ikke møbler som senger, spisebord, stoler og lignende.

Hva påvirker prisen på en nøkkelferdig hytte?

Vi tar utgangspunkt i at du selv har ordnet deg hyttetomt. Som tidligere nevnt er det en stor spenn i pris når det kommer til en nøkkelferdig hytte. Det er flere variasjoner som type hyttemodell, størrelse og lokasjon der du ønsker å sette opp hytta. La oss gå litt nærmere innpå hver enkelt av disse punktene.

Type hyttemodell

Den nøkkelferdige hytten fra Saltdalshytta som bygges i Jakobsåsen Hyttegrend er av modellen Solheim B som er en av de mest populære hyttemodellene fra Saltdalshytta. En nokså vanlig hytte i størrelse på 110 m2 og koster ca. 2 900 000 kr som ferdighytte.

Størrelse

Hyttestørrelse har en god del å si når det kommer til pris på en nøkkelferdig hytte. Jo større hytte du velger, jo mer må du forvente å betale. De minste hyttene (30 m2 - 50 m2) ser vi priser fra så lavt som ca. 400 000 kr for en ferdighytte og helt opp til 1 500 000.

Lokasjon

Om du velger en hytteleverandør som ikke er lokalisert i nærhet til der du skal sette opp hytta di så må du nok betale litt ekstra.

For eksempel så koster en ferdighytte fra Saltdalshytta av typen Raus 3 618 000 kr å bygge i Dalsbygda. Den samme hytta koster 3 800 000 kr å bygge i Bardu i Troms og Finnmark.

Om du bygger hytta på et sted det ikke finnes vei til så vil dette påvirke pris i stor grad da du kanskje må bruke helikopter til å frakte materialer til stedet.

Prisforskjeller på fjellhytter og sjøhytter

Den typiske fritidsboligen i Norge nå koster nå 3,35 millioner kroner, ifølge en rapport fra Eiendom Norge. Gjennomsnittsprisen for sjøhytter lå på 3,4 millioner og på nesten 3 millioner på fjellhytter.


Hyttefeltet der sola alltid skinner