Moderne hytter som passer inn på fjellet

Mens noen foretrekker en hytte i tradisjonell stil så er populariteten på moderne hytter på fjellet gått kraftig opp i de siste årene. Her får du inspirasjon til en hytter som har et moderne uttrykk.

Hva kjennetegner en moderne hytte?

Moderne hytter har ofte rene og rette linjer og kan virke veldig minimalistisk fra utsiden. Hyttene har som regel ingen utskjæringer, men heller enkle detaljer som også bidrar til at helheten virker minimalistisk.

Det som også kjennetegner en moderne hytter er at de ofte har store vindusflater som slipper naturen inn. Om du skal bygge i et veldig tett hyttefelt er kanskje ikke dette den beste løsningen for deg, men om hytta blir omringet av trær og har en fin utsikt sånn som Jakobsåsen med sikt direkte til Hummelfjell, så er dette en ypperlig måte få en større romfølelse i hytta.

Hyttemodeller med et moderne uttrykk som vi ser i Norge er ofte inspirert av naturen vi har her og det hjelper også med at hytte sklir lettere inn i omgivelsene rundt.

Sjekk ut noen av disse hyttemodellene:

Piruett

Foto: Norgeshus

Svarttjern

Foto: Idehytta

Nova 222

Foto: Saltdalshytta

U-3050

Foto: Urbanhus

Sønnavind

Foto: Hellvik Hus

V2

Foto: Boligpartner

Interiør på moderne hytter

Mye av utvendig utseende på en moderne hytte går igjen når det kommer til interiøret. Ren og funksjonell stil er kanskje det beste å beskrive det som.

Ofte gjennomgående i disse hyttene er at man får mer takhøyde som resulterer i større taklamper. Har du en liten hytte kan speil være med å skape en ekstra romfølelse. For små hytter kan det også være lurt med møbler som du lett kan flytte rundt. Møbler som for eksempel senger som har innebygd oppbevaring er også noe å tenke på.

Små og moderne hytter

Små hytter har gjerne gode planløsninger og smart løsninger som gjør at hytta føles større enn den er. Små moderne hytter finnes fra ca. 40 kvm og opp til rundt 70 kvm. Skap og senger er gjerne plassbygd for å utnytte det man har.

Hems er også vanlig på små moderne hytter. Hemsen kan du bruke som sengeplass eller oppbevaring.


Hyttefeltet der sola alltid skinner